Potrzebujesz pomocy?

Mix do wypieku ciasta czekoladowego

39,90 zł
(234,71 zł / kg) Zawiera VAT, bez kosztów wysyłki
- +
(0)
Chcesz przygotować coś pysznego w bardzo szybki i prosty sposób? Z tą mieszanką na pewno ci się to uda. Ten świetny zestaw składający się z wielu rodzajów płatków czekoladowych, mąki i kilku innych składników po dodaniu jajek masła i mleka zamieni się w gotową masę do wybieku pysznych ciastek! Mniam!

Other customers bought

Opis produktu

W tym słoiku z matowego szkła znajdują się wszystkie składniki na pyszne, nietypowe, łączące różne faktury i smaki ciasto czekoladowe. Twoi goście na pewno będą nim zachwyceni! Zrobisz je bardzo łatwo: wystarczy rozgrzać piekarnik, a tymczasem zmieszać fasolki czekoladowe z odrobiną roztopionego masła, np. w małym rondelku. Następnie pozostałą zawartość butelki wsypuje się do miseczki z mlekiem, żółtkami jajek i stopioną czekoladą z masłem oraz miesza się masę do uzyskania jednolitej konsystencji. Teraz dopiero należy dodać ubite białka by podniosło delikatnie masę i przelać całość do blachy. Po godzinie pieczenia otrzymujesz pyszny placek! Mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego to miły prezent dla miłośników słodkości z piekarnika. To idealny podarunek dla tych, którzy lubią piec dla swoich gości.

Informacje szczegółowe

  • Waga: 165 g
  • Składniki: mąka pszenna (gluten), cukier trzcinowy, elementy czekoladowe z co najmniej 50% kakao (Pasta kakaowa, cukier trzcinowy, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa) 15,3%, organiczny proszek kakaowy 1,4%, naturalny aromat o smaku czekoladowym 0,4%.
  • Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu
  • Może zawierać śladowe ilości orzechów, glutenu, gorczycy, sezamu, mleka, jaj, siarczynów i soi
  • Producent: Quai Sud, Avenue of Madrid, 83870 Signes, Francja
Wartości Odżywcze na 100 g:
  • Energia: 1632 kJ / 390 kcal
  • Tłuszcz: 5 g (nasycone kwasy tłuszczowe 3 g)
  • Węglowodan 76 g (w tym 46 g cukru)
  • Białko 6g
  • Sól 0,05 g
  • Dodać: 3 jajka, 95 g masła, 37,5 ml mleka
Przygotowanie:
  • Podgrzać piekarnik do 160 ° C. Kawałki czekolady stopić krótko z masłem w mikrofalówce. Wsypać pozostałą zawartość butelki do miski. Rozciąć laskę wanili i wydlubać nożem środek, dodać mleko, żółtka jajek i stopioną czekoladę. Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem. Konsystencja jest stosunkowo płynna. Wlać mieszaninę do uprzednio natłuszczonej formy do pieczenia 20x 20 cm i piec przez około 1 godzinę. Przed podaniem schodzić.

Ten produkt nie ma jeszcze recenzji. Chciałbyś dodać swoją opinię?

2024-04-23T23:29:01+00:00