Opis produktu
To bardzo proste. Mając zestaw do samodzielnego wyrobu mozarelli można szybko, łatwo i bez problemu przygotować własną porcję tego delikatnego białego sera. Jedyne, co będzie Ci do tego potrzebne, to pełne mleko. Kwasek cytrynowy, sól, a nawet drewniana łyżka - wszystko znajduje się w tym oryginalnym zestawie. Jeden posłuży Ci na 15-krotne użycie, co oznacza, że aż 15 razy stworzysz swój własny ser. Potem możesz delektować się nim w samotności albo zachwycić znajomych podczas imprezy. A może będzie to popisowe danie na romantyczną kolację? Spraw radość sobie i bliskim, ciesz się z przygotowania i jedzenia zrobionej przez siebie mozarell!
Informacje szczegółowe
- Przedmiotem zakupu jest 1 zestaw do samodzielnego wyrobu sera mozzarella
- Wystarcza do około 15 aplikacji
- W zestawie: instrukcja, przepis, gaza, termometr, 4 tabletki do krzepnięcia, nóż do sera mozzarella, drewniane łyżki, 30 g kwasku cytrynowego, 50 g soli
- Należy dodać świeże pełne mleko
- Materiał: szkło
- Wymiary: 17 x 10 x 10 cm
- Waga: 750 g
- Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu
- Producent: Bos Kaasgereedschappen B.V., Spanjeweg 8, 2411 PX Bodegraven, Holandia
- Waga Netto: 30 g
- Składniki: kwas E330
- Wskazówki: W zakładzie produkowane są różne alergeny, zanieczyszczenie krzyżowe nie mogą być wykluczone.
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
- Pochodzenie: Chiny
- Producent: Bos Kaasgereedschappen B.V., Spanjeweg 8, 2411 PX Bodegraven, Holandia
- Waga Netto: 50 g
- Sposób użycia: Może zawierać śladowe ilości różnych alergenów - ale nie orkisz, kamut, mięczaki, orzechy, sezam, kakao i orzeszki ziemne.
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
- Producent: Bos Kaasgereedschappen B.V., Spanjeweg 8, 2411 PX Bodegraven, Holandia
- Rozpuścić 1/4 tableki do krzepnięcia w połowie szlanki zimnej wody, wymieszać i pozostawić.
- 3/4 łyżeczki kwasu cytrynowego rozpuścić w pół szklanki zimnej wody.
- Wlać 2l mleka i mieszaninę kwasu cytrynowego, podgrzać do 33 °C regularnie mieszając.
- Dodać mieszankę z tabletką do mleka i mieszać przez ok. 30 sekund, następnie podgrzać do 40°C.
- Poczekaj aż serwatka osiądzie i przelej zawartość na sito. Serwatkę i masę serową podgrzej w mikrofalówce na największej mocy.
- Ugnieć ser parę razy łyżką i odcedź. Podgrzej do 30 °C i ponownie ugnieć - powtarzaj proces, aż mozzarella stanie się elastyczna.
- Dodaj poł łyżeczki soli i ugniatając uformuj kulkę.