Potrzebujesz pomocy?

Zestaw do robienia sera mozzarella

99,90 zł
Zawiera VAT, bez kosztów wysyłki
- +
(0)
Mozzarella - kto nie lubi delikatnego smaku tego sera, w połączeniu z dojrzałym pomidorem, wyśmienitą oliwą i aromatyczną bazylią? Kto nie jadł gorących kanapek z ciągnącym się i rozpływającym w ustach serem? Jeśli nie jesteś weganinem, to prawdopodobnie i Ty uwielbiasz ten pyszny ser. Teraz możesz zrobić go sobie sam!

Other customers bought

Opis produktu

To bardzo proste. Mając zestaw do samodzielnego wyrobu mozarelli można szybko, łatwo i bez problemu przygotować własną porcję tego delikatnego białego sera. Jedyne, co będzie Ci do tego potrzebne, to pełne mleko. Kwasek cytrynowy, sól, a nawet drewniana łyżka - wszystko znajduje się w tym oryginalnym zestawie. Jeden posłuży Ci na 15-krotne użycie, co oznacza, że aż 15 razy stworzysz swój własny ser. Potem możesz delektować się nim w samotności albo zachwycić znajomych podczas imprezy. A może będzie to popisowe danie na romantyczną kolację? Spraw radość sobie i bliskim, ciesz się z przygotowania i jedzenia zrobionej przez siebie mozarell!

Informacje szczegółowe

  • Przedmiotem zakupu jest 1 zestaw do samodzielnego wyrobu sera mozzarella
  • Wystarcza do około 15 aplikacji
  • W zestawie: instrukcja, przepis, gaza, termometr, 4 tabletki do krzepnięcia, nóż do sera mozzarella, drewniane łyżki, 30 g kwasku cytrynowego, 50 g soli
  • Należy dodać świeże pełne mleko
  • Materiał: szkło
  • Wymiary: 17 x 10 x 10 cm
  • Waga: 750 g
  • Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu
  • Producent: Bos Kaasgereedschappen B.V., Spanjeweg 8, 2411 PX Bodegraven, Holandia
Kwas cytrynowy:
  • Waga Netto: 30 g
  • Składniki: kwas E330
  • Wskazówki: W zakładzie produkowane są różne alergeny, zanieczyszczenie krzyżowe nie mogą być wykluczone.
  • Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
  • Pochodzenie: Chiny
  • Producent: Bos Kaasgereedschappen B.V., Spanjeweg 8, 2411 PX Bodegraven, Holandia
Sól:
  • Waga Netto: 50 g
  • Sposób użycia: Może zawierać śladowe ilości różnych alergenów - ale nie orkisz, kamut, mięczaki, orzechy, sezam, kakao i orzeszki ziemne.
  • Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
  • Producent: Bos Kaasgereedschappen B.V., Spanjeweg 8, 2411 PX Bodegraven, Holandia
Sposób użycia: 

  1. Rozpuścić 1/4 tableki do krzepnięcia w połowie szlanki zimnej wody, wymieszać i pozostawić.
  2. 3/4 łyżeczki kwasu cytrynowego rozpuścić w pół szklanki zimnej wody.
  3. Wlać 2l mleka i mieszaninę kwasu cytrynowego, podgrzać do 33 °C regularnie mieszając.
  4. Dodać mieszankę z tabletką do mleka i mieszać przez ok. 30 sekund, następnie podgrzać do 40°C.
  5. Poczekaj aż serwatka osiądzie i przelej zawartość na sito. Serwatkę i masę serową podgrzej w mikrofalówce na największej mocy.
  6. Ugnieć ser parę razy łyżką i odcedź. Podgrzej do 30 °C i ponownie ugnieć - powtarzaj proces, aż mozzarella stanie się elastyczna.
  7. Dodaj poł łyżeczki soli i ugniatając uformuj kulkę. 

Ten produkt nie ma jeszcze recenzji. Chciałbyś dodać swoją opinię?

2024-03-28T12:05:04+00:00