Potrzebujesz pomocy?

Zestaw do robienia masła

75,90 zł
z VAT
Możliwy DHL Express
- +
Każdy z nas zna smak prawdziwego masła. Nie ma to jak śniadanie z kromką aromatycznego, świeżego pieczywa i grubą warstwą delikatnego masła. A skoro już wiemy, że cholesterol z masła nie jest szkodliwy, jak do niedawna się mówiło, to można jeść masełko do woli! Najlepiej własnej produkcji. Mając zestaw do wyrobu masła zrobisz je bez problemu.

Other customers bought

Opis produktu

Jeśli nie jesteś weganinem, to śmiało możesz spróbować robić swoje pyszne, puszyste masło. Wszystko czego potrzebujesz, mając zestaw do domowego wyrobu masła to świeże, pełne mleko lub maślanka albo bita śmietana. W zestawie, który starczy na wykonanie 15 porcji masła, znajdują się wszystkie potrzebne elementy, takie jak nóż do smarowania, drewniana łyżka do nakładania, zioła prowansalskie oraz sól. Przygotowanie zajmie około 1 godziny, plus czas, kiedy masło stężeje. Po około 3 godzinach możesz cieszyć się własnym, wyśmienitym masłem. Idealnie pasuje na niedzielne śniadanie!

Informacje szczegółowe

  • Przedmiotem zakupu jest 1 zestaw do samodzielnego wyrobu masła
  • Wystarcza do około 15 aplikacji
  • W zestawie: instrukcja, przepis, nóż do smarowania, drewniana łyżka, 30 g ziół prowansalskich, 30 g przyprawy bruschetta i 50 g soli
  • Należy dodać świeże, pełne mleko, maślankę i bitą śmietanę
  • Materiał: szkło
  • Wymiary: 17 x 10 x 10 cm
  • Waga: 750 g
  • Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu
  • Producent: Bos Kaasgereedschappen B.V., Spanjeweg 8, 2411 PX Bodegraven, Holandia
Zioła Prowansalskie:
  • Waga Netto: 30 g
  • Skład: 55% zioła i przyprawy (rozmaryn, koper, majeranek, tymianek, gałka muszkatałowa, kurkuma, papryka), sól, skrobia (ziemniaczana) ekstrakt wołowy, olej roślinny (słonecznik), maltodekstryna, aromat (kukurydza), soi, barwniki: E150d, suszone warzywa (cebula), pszenica (gluten)
  • Alergeny: warzywa cebulowate (cebula, czosnek, por, szczypiorek)  mogą zawierać siarczyn.  Może zawierać śladowe ilości różnych alergenów - ale nie: orkisz, kamut, mięczaki, orzechy, sezam, kakao i orzeszki ziemne.
  • Przechowywać w suchym i chłodnym przechowywania
  • Pochodzenie: Zioła i przyprawy (rozmaryn, koper, majeranek, tymianek, kwiat muszkatołowy, kurkuma, papryka), Turcja, Egipt, Niemcy.  Sól kuchenna: Holandia. Skrobia (ziemniaczana): UE. Ekstrat wołowy, olej roślinny (słonecznik): Holandia. Maltodekstryna: Holandia. Aroma (MAIS), soja: Ameryka, Indie. Barwnik: E150d, suszone warzywa (cebula), pszenica (gluten) Holandia
  • Producent: Bos Kaasgereedschappen B.V., Spanjeweg 8, 2411 PX Bodegraven, Holandia
Przyprawa Bruschetta:
  • Waga Netto: 30 g 
  • Skład: 80% suszone warzywa (pomidory, czosnek), zioła i przyprawy (rozmaryn), skrobia (ziemniaczana), cukier, olej roślinny (rzepakowy)
  • Alergeny: warzywa cebulowate (cebula, czosnek, por, szczypiorek)  mogą zawierać siarczyn.  Może zawierać śladowe ilości różnych alergenów - ale nie: orkisz, kamut, mięczaki, orzechy, sezam, kakao i orzeszki ziemne.
  • Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
  • Składniki Odżywcze na 100 g:
  • Energia: 1440 kJ / 342 kcal
  • Tłuszcz: 3,0 g (w tym kwasy tłuszczowe 0,2 g)
  • Węglowodany: 59,7 g (w tym cukry: 42.2g)
  • Białka: 10,5 g
  • Sól: 0,01 g
  • Pochodzenie: suszone warzywa (pomidor, czosnek): Chiny. Zioła i przyprawy (rozmaryn): Turcja. Skrobia (ziemniaczana), cukier, olej roślinny (rzepakowy): Niemcy, Francja
  • Producent:  Bos Kaasgereedschappen B.V., Spanjeweg 8, 2411 PX Bodegraven, Holandia
Sól:
  • Waga Netto: 50 g
  • Alergeny: Może zawierać śladowe ilości różnych alergenów - ale nie orkisz, kamut, mięczaki, orzechy, sezam, kakao i orzeszki ziemne.
  • Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
  • Producent: Bos Kaasgereedschappen B.V., Spanjeweg 8, 2411 PX Bodegraven, Holandia
Sposób użycia:
    1.  Wlać mleko, bitą śmietanę i maślankę do miski i pozostawić w temperaturzepokojowej na 60 minut w celu zakwaszenia.
    2. Miksować mikserem na nawyższych obrotach: po minucie mieszanka powinna zacząć się pienić, po ok. 5-7 minutach mieszanka stwardnieje, po 20 minutach zaczną się wytwarzać pierwsze grudki. Po ok. 30 minutach masło powinno zacząć się oddzielać od mokrych składników mleka. Ubijaj dalej aż kawałki masła połączą się i utworzą zwartą strukturę.  Uwaga: Niektóre urządzenia mieszające zwykle po około 15 minutach przegrzewają się! Należy zastosować odpowiednie przerwy w ubijaniu.
    3. Umieścić masło na gęste sito, polać lodowatą wodą i masować drewnianą łyżką, aż kulka się ukształtuje i nie pozostawi więcej mleka. Czynność powtarzać w celu pozbycia się wilgoci.
    4. Dodać do smaku: poł łyżeczki ziół prowansalskich, łyżeczkę przyprawy do bruschetty (na 5 minut przed umieścić w 3 łyżkach wody - napęcznieje) lub pół łyżeczki soli.
2020-10-26T16:43:21+00:00