Opis produktu
Co powiesz na prawdziwą amerykańską czekoladową pokusę wprost z butelki? Ta pyszna mieszanka do przygotowania amerykańskich brownies na pewno zachwyci każdą obdarowaną nią osobę. Łatwość przygotowania czekoladowych pyszności jest wręcz zadziwiająca – wystarczy wymieszać wszystkie składniki dodając jajka i masło by powstała masa na pyszne ciastka. Mieszanka w której znajdziesz nie tylko dużą ilość wysokoprocentowej czekolady, ale również orzechy laskowe sprawi, że nie będziesz się mógł doczekać skosztowania tych pyszności.
Nikt nie zna się na wypiekaniu słodkich ciasteczek tak jak amerykanie- wypróbuj już dziś ta słodką mieszankę lub podaruj ją komuś ze swojego otoczenia by również mógł się zachwycić pysznym smakiem amerykańskich brownies! Od wielu lat są znane w całym świecie i naprawdę nie można im się oprzeć!
Informacje szczegółowe
- Waga wypełnienia: 330 g
- Do dodania: 90 g masło, 2 jaja
- Producent: Quai Sud, Avenue of Madrid, 83870 Signes, Francja
- Składniki: mąka pszenna z Francji (gluten), 43,8% ciemnej czekolady z co najmniej 55% kakao (miazga kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy), Demerara cukier trzcinowy, orzechy laskowe 14,6% wanilia, soda oczyszczona , difosforan disodowy
- Może zawierać śladowe ilości orzechów, glutenu, gorczycy, sezamu, mleko, jaja, siarczyny, soi
- Przechowywanie: Chronić przed światłem i wilgocią.
- Składniki odżywcze na 100 g
- Energia: 1967 kJ / 470 kcal
- Tłuszcz: 22 g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe 8 g)
- Węglowodany: 63 g (w tym cukry: 51 g)
- Białko: 6g
- Sól: 0237 g
- Podgrzać piekarnik do 180 ° C,
- Wsypać zawartość butelki do miski.
- Oddzielić ziarna czekoladowe na sitku nad miską.
- Rozpuścić masło i czekoladę w kąpieli wodnej.
- Dodać jajko do miski.
- Następnie dodać mieszaninę stopionego masła i czekolady i wymieszać delikatnie.
- Przeciąć wanilię wzdłuż i wyskrobać nasiona wanilii ostrym nożem, dodać do miski i wymieszać.
- Wlać mieszaninę do uprzednio natłuszczonej formy do pieczenia i piec przez około 20 minut.
- Poczekać aż ostygnie i pociąć w 5 cm kwadraty.